Walther Deubel
Tenor

Bio

 

  

Walther studeerde zang bij Pieter van den Berg en Francis van Broekhuizen. Tegenwoordig zingt hij vooral opera(concerten) en zijn volle lyrische stem is een goede vertolker gebleken van operarollen als Rodolfo (La Bohème) of Alfredo (La Traviata), maar ook de rollen van Turiddu (Cavalleria Rusticana), Don José (Carmen) en Der Prinz (Rusalka) met een meer dramatisch karakter, heeft hij de afgelopen jaren met succes aan zijn repertoire toegevoegd.

Naast de genoemde zanglessen heeft hij vele masterclasses gevolgd. Onder andere bij de Nederlandse tenor Frank van Aken.

 

Zijn zangavontuur begon eigenlijk met zijn deelname aan het toenmalig bekende tv-programma 'Una Voce Particolare' in 2009. Na de lovende en bemoedigende kritieken van de jury heeft hij zich sterk ontwikkeld in techniek en expressie en is hij uitgegroeid tot de nu  graag gevraagde solist bij vele koren en Opera- en Operettegezelschappen. Zo waren er bijvoorbeeld lovende kritieken over het overtuigende zang en spel waarmee hij zijn rol in de door Thalia Amsterdam schitterend uitgevoerde 'Les Brigands' van Offenbach bij hun 100 jarig bestaan vervulde.

 

Zijn muzikale ontwikkeling van jongs af aan lag echter bij het vioolspel. Vanaf zijn zesde jaar heeft hij deze lessen gehad op de Muziekschool Amstelveen en speelde hij in het jeugd symfonieorkest van deze school. Voor hem is het later een vloeiende overgang geweest van vioolspelen naar zang en hebben beide disciplines een aanvullende werking op elkaar.

Maar op welk podium hij ook plaats neemt, het meest treffende blijft zijn passie voor muziek en de vertolking ervan. Walther is op het podium een sprekende persoonlijkheid met een heel natuurlijke en ontspannen presentatie. Zijn optredens getuigen hier regelmatig van.  
Reden dan ook dat niet alleen zijn warme stem zijn concerten typeren, maar net zozeer zijn grote passie in... ja eigenlijk het leven in het algemeen! 

 

Amsterdam, 2018